Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία English |

 
 

  Το σχολείο

  Οι καθηγητές   

  Οι μαθήτριες  

  Ευρ. Προγράμματα

  Δραστηριότητες

  Η πόλη μας

  Ανακοινώσεις

  Συνδέσεις     

 

ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΚΤΗ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 2-4

ΤΚ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. 210-4134056 

FAX 210-4134056

 

 

Εκδήλωση για τα 160 χρόνια του Ραλλείου

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στο κατάμεστο αμφιθέατρο του νέου σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα 160 χρόνια από την ίδρυσή του. Απόφοιτες και μαθήτριες, παλιοί και νέοι καθηγητές, πρώην και νυν διευθυντές, πολλοί γονείς και επίσημοι, αλλά και φίλοι τίμησαν με την παρουσία τους αυτή τη βραδιά. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ξανασυναντήθηκαν γενιές μαθητριών με τους καθηγητές τους, αντάλλαξαν αναμνήσεις, νοστάλγησαν στιγμές και θυμήθηκαν ανθρώπους που δεν είναι πια κοντά μας.

Για την ιστορική πορεία του Ραλλείου μίλησαν οι : δρ Κωνσταντοπούλου Π. και  Καπελαρή Π, αφυπηρετήσασες καθηγήτριες του σχολείου, ενώ η αρχιτέκτων μηχανικός και επιβλέπουσα του έργου κ. Κοπανά Δ. παρουσίασε τα στάδια ολοκλήρωσης του νέου κτηριακού συγκροτήματος. Οι Δ/ντές του Γυμνασίου και του Λυκείου τόνισαν τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό ρόλο που διαδραματίζει το σχολείο μας ιστορικά, αλλά και ανταποκρινόμενο στις ανάγκες μιας σύγχρονης εποχής.

Το mood video του κ. Αρφανάκου Ν, καθηγητή πληροφορικής του Ραλλείου Γυμνασίου,  μας ταξίδεψε από το παρελθόν στο παρόν, εστιάζοντας σε αρχές, δράσεις και διακρίσεις που όρισαν και συνεχίζουν να ορίζουν το στίγμα του σχολείου μας.

Η εκδήλωση συνοδευόταν από παράλληλη έκθεση παλαιού βιβλίου και έκθεση φωτογραφίας από τη σχολική ζωή, στους χώρους του Ραλλείου Λυκείου, για τις οποίες μίλησαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες (Κανελετοπούλου Χ. και Χριστοδούλου Κ. αντίστοιχα), ενώ μαθήτριες της Β΄τάξης του Λυκείου παρουσίασαν τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγαν  σχετικά με τη θέση του σχολείου μας στην πειραϊκή κοινωνία.

Οι Δ/ντές του Γυμνασίου και του Λυκείου τίμησαν παλαιούς Δ/ντές, αφυπηρετήσαντες καθηγητές, Συλλόγους γονέων (στο πρόσωπο των προέδρων τους) για την εν γένει συμβολή τους στην ιστορική πορεία του Σχολείου μας.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση για τα 160 χρόνια του Ραλλείου εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης, ο τ. υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής Α΄ Πειραιά  κ. Θ. Δρίτσας, η κ. Ελ. Σταματάκη, βουλευτής Α’ Πειραιά, ο κ. Κατσαφάδος Κ. βουλευτής Α’ Πειραιά, ο τ. υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, ο κ. Δ. Καρύδης, π. βουλευτής Α΄ Πειραιά, ο κ. Κ. Σιγαλάκος Αντιδήμαρχος Δ. Πειραιά, η κ. Μπαρμπαγιάννη Ευγ, ο κ. Μούγιος Π, ο κατασκευαστής του νέου κτηριακού συγκροτήματος κ. Κοκκίνης Ν, ο σχολ. σύμβουλος Φυσικών και Παιδαγωγικής ευθύνης του Γυμνασίου κ. Στεφανίδης Κ, η σχολική σύμβουλος Φιλολόγων και Παιδαγωγικής ευθύνης του Λυκείου κ. Κουμπάρου Χρ, η σχολική σύμβουλος Φιλολόγων κ. Νέζη Μ, η Δ/ντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κ. Μπαφούνη Ευαγ, η συγγραφέας κ. Δικαίου Ελ κ.ά, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία |

©2003 Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά