Την Παρακευή 30 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – αφιέρωμα στον εθελοντισμό, από την ομάδα UNESCO του Ραλλείου Γυμνασίου θηλέων Πειραιά.

Το Σχολείο μας, μέλος του Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων (ASPnet) UNESCO, συμμετέχει και φέτος στο Γ΄μαθητικό συμπόσιο Γυμνασίων Αττικής του Δικτύου, με αντιπροσωπευτική 10μελή ομάδα.

Για το τρέχον σχολικό έτος, το Συμπόσιο, που θα λάβει χώρα στις 4 & 5 Μαϊου στις εγκαταστάσεις του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων, θα ασχοληθεί με το θέμα «Παγκόσμια Ιδιότητα του Πολίτη».

Στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας προετοιμασίας της, η ομάδα μας εστίασε, μεταξύ άλλων, στο θέμα του εθελοντισμού και για το λόγο αυτό ήρθε σε επαφή με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που υλοποιούν και δράσεις παγκόσμιας απήχησης, όπως η ActionAid, Greenpeace, Children’s International Summer Villages (CISV) και Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

Ο προβληματισμός, η συγκίνηση, η έκπληξη και οι προκλήσεις που ακολούθησαν τις συναντήσεις μας με τους εθελοντές, που πρόθυμα μας αφιέρωσαν το χρόνο τους, δημιούργησαν την ανάγκη διαμοιρασμού αυτής της εμπειρίας με το σύνολο της σχολικής κοινότητας.

Έτσι οργανώθηκε η εκδήλωση – αφιέρωμα της ομάδας UNESCO στον εθελοντισμό, με καλεσμένους εθελοντές των συγκεκριμένων Οργανώσεων, οι οποίοι κατέθεσαν το βίωμα τους από την προσφορά και τη συμμετοχή τους στον αντίστοιχο τομέα δράσης της κάθε ΜΚΟ, απάντησαν σε ερωτήσεις μαθητριών και έδειξαν δρόμους συνέργειας και αλληλεπίδρασης.

 

Οι καθηγητές σύμβουλοι

 

Αραθύμου Αικ. & Τούρλος Ι.