Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, οι τρεις τάξεις του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά παρακολούθησαν στο αμφιθέατρο του σχολείου μας την παρουσίαση του εγκεκριμένου προγράμματος «Ασφάλεια στο σπίτι», από τον κ. Βασταρδή Πέτρο, μέλος του ομίλου Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ .

Όπως αναφέρεται στην αντίστοιχη ιστοσελίδα https://www.safetyathome.gr :

«Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία αντανακλαστικών ασφάλειας από την παιδική ηλικία και η συμβολή στην πρόληψη παιδικών ατυχημάτων.

Είναι πολύ σημαντικό, γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά, να γνωρίζουμε  τα σημεία-παγίδες που υπάρχουν σε κάθε χώρο του σπιτιού και μπορούν να βάλουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας.

Εθελοντές-εργαζόμενοι του Τιτάνα και της ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ πραγματοποιούν ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία, κατά τη διάρκεια των οποίων γίνεται επισήμανση ανασφαλών καταστάσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ατύχημα στο παιχνίδι, στο σπίτι ή στο σχολείο, με παράλληλη παρουσίαση ασφαλών πρακτικών. Οι μαθητές θέτουν ερωτήσεις και ακολουθεί συζήτηση με στόχο την καλύτερη κατανόηση των αιτιών που προκαλούν τα ατυχήματα καθώς και των τρόπων αποφυγής τους.

Από την αρχή υλοποίησης του προγράμματος, τον Φεβρουάριο 2012, 70 στελέχη του Τιτάνα και της ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ συμμετείχαν εθελοντικά σε 473 ενημερωτικές εκδηλώσεις, σε σχολεία όλης της Ελλάδας, δημιουργώντας έτσι ένα δίχτυ ασφάλειας για περισσότερα από 60.158 παιδιά».

Στο τέλος της παρουσίασης μοιράστηκε σε όλα τα παιδιά το ειδικό εγχειρίδιο του προγράμματος : https://www.safetyathome.gr/education/educational-material .

Ευχαριστούμε την κ. Θέκλα Ξύδα, μητέρα μαθήτριας του σχολείου μας, για την πολύτιμη μεσολάβησή της στην οργάνωση της εκδήλωσης.