Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 οι μαθήτριες της Γ5 τάξης του σχολείου μας συνάντησαν τη συγγραφέα, δημοσιογράφο, μπλόγκερ και μεταφράστρια κ. Στέλλα Κάσδαγλη. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ν.Ε. Γραμματείας και με σκοπό την ενθάρρυνση της φιλαναγνωσίας, είχε προηγηθεί η ανάγνωση στην τάξη του βιβλίου της συγγραφέα «Ήθελα μόνο να χωρέσω», κατόπιν επιλογής των μαθητριών.

Το συγκεκριμένο βιβλίο αγγίζει το ζήτημα της ψυχογενούς ανορεξίας, ένα πρόβλημα σύνθετο και επικίνδυνο για την υγεία και την ψυχική ισορροπία των εφήβων, μέσα από την ιστορία της έφηβης ηρωίδας του. Η συγγραφέας τοποθετεί στην ιστορία της Ζωής την προσωπική της περιπέτεια με την ανορεξία και μιλά σε εφήβους και γονείς.

Με αφορμή, λοιπόν, αυτό το βιβλίο, μιλήσαμε για την εφηβεία, γι’ αυτή την περίεργη περίοδο, όπου οι ανασφάλειες, τα ερωτηματικά και οι ευαισθησίες γίνονται τόσο ανεξέλεγκτα, που συχνά είναι ικανά να ξεπεράσουν ακόμα και το ένστικτο της επιβίωσής μας.

Οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την κ. Κάσδαγλη γύρω από τις διατροφικές διαταραχές γενικά και την ψυχογενή ανορεξία ειδικά, να «φωτίσουν» αρκετά την εικόνα που έχουμε γι’ αυτές τις παθήσεις και τον τρόπο αντιμετώπισης των ανθρώπων στους οποίους συμβαίνουν.

 

 

Κατερίνα Αραθύμου

φιλόλογος