Εδώ και δέκα χρόνια στο Ράλλειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θηλέων Πειραιά λειτουργεί Τμήμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής εκτός ωρολογίου προγράμματος και οι ομάδες που προπονούνται εκεί, συμμετέχουν στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς ρομποτικής, στις κατηγορίες Γυμνασίου και Λυκείου.

Το εξαιρετικό επίπεδο των μαθητριών του σχολείου μας, σε συνδυασμό με την υψηλής ποιότητας εκπαίδευση που τους παρέχεται, έχουν φέρει τις ομάδες μας στην κορυφή σε ολόκληρη την Ελλάδα κερδίζοντας πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ρομποτικής. Αποκορύφωμα της δραστηριότητας μας, αποτελεί η συμμετοχή σε μια Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, κάτι που έχουμε ήδη πετύχει τρεις φορές στο παρελθόν, στην Κορέα το 2009, στην Ινδονησία το 2013 και στην Ινδία το 2016.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία μας, φέτος συμμετείχαμε για δέκατη φορά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην κατηγορία Λυκείου, με την ομάδα ET team, που αποτελείται από τις μαθήτριες Ειρήνη Δήλερη και Ελένη Κουγιουμτζή (διπλανή φωτογραφία) και τον προπονητή τους κ. Γιάννη Τούρλο. Η παραπάνω επιτυχία μας δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα διεξαχθεί από 16 μέχρι 18 Νοεμβρίου 2018, στην πόλη Chiang Mai της Ταϊλάνδης (για περισσότερες πληροφορίες: https://wro-association.org/wro-2018/thailand/). Σε αυτή τη συμμετοχή μας θα αντιμετωπίσουμε τις καλύτερες ομάδες ρομποτικής από 45 χώρες και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε μια διάκριση, αποκτώντας τεράστια εμπειρία και γνώσεις. Καλή επιτυχία στα καταπληκτικά κορίτσια μας!