Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθήτριες της Α’ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο πλαίσιο του μαθήματος Αρχαίας Ιστορίας με υπεύθυνη την καθηγήτρια κ. Α. Αργυρίου. Οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν από ξεναγούς τόσο στις μόνιμες εκθέσεις του μουσείου όσο και στην περιοδική έκθεση ‘Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου’, που έκλεψε και τις εντυπώσεις!

Να τι κατέθεσαν την επόμενη μέρα συζητώντας για τις εντυπώσεις τους από την εκπαιδευτική επίσκεψη:

Το αγαπημένο μου ήταν η έκθεση για την αρχαία ομορφιά. Είχε παλιά χρυσά κοσμήματα, τα οποία θα ζήλευαν και τα μεγαλύτερα κοσμηματοπωλεία του κόσμου!’ (Β. Κίκιρα)

Ήταν μια υπέροχη εκδρομή και σίγουρα θα την επαναλάβω με τους γονείς μου κάνοντας αυτή τη φορά εγώ την ξεναγό!’ (Ν. Αρσενιάδου)

Βλέποντας παλιά καθημερινά αντικείμενα μού έκανε εντύπωση πόσες ομοιότητες έχουν με τα σημερινά’ (Κ. Αρβανίτη)

Η ξεναγός μάς παρουσίασε όμορφα το μουσείο κάνοντάς μας ερωτήσεις και δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα όπου τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στην ξενάγηση’. (Στ. Πούλιου)

Η αγαπημένη μου αίθουσα ήταν αυτή με τα κυκλαδικά ειδώλια, αφού τα έβλεπα για πρώτη φορά από κοντά κι ήταν αξιοθαύμαστα!’ (Κ. Χατζηγεωργίου)

Το πιο εντυπωσιακό έκθεμα για μένα ήταν το άγαλμα του Δία ή Ποσειδώνα. Όσο στεκόμουν μπροστά του, ένιωθα ότι ήταν ζωντανό και αυτό το θέαμα ήταν απίστευτο. Είχε μια φυσική στάση και φαινόταν σα να ήταν έτοιμος να πετάξει τον κεραυνό ή την τρίαινα! Μπορούσα να το κοιτάζω για ώρες…’ (Μ. Περιστέρη)