Η ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2018-2019 ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό

 Το bullying είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τον κόσμο στις ημέρες μας και κυρίως τους χώρους εκπαίδευσης και μόρφωσης, δηλαδή τα σχολεία. Έτσι κι εμείς, προκειμένου να ενημερωθούμε γι’ αυτό και να στηρίξουμε όλους όσοι προσπαθούν να εξαλείψουν το φαινόμενο του bullying, παρακολουθήσαμε την εκδήλωση του «Live Without Bullying» με τίτλο: Κάνουμε ντρίμπλα στον εκφοβισμό. Αφού συγκεντρωθήκαμε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Γλυφάδας η εκδήλωση ξεκίνησε με τους σύντομους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αττικής κ.Γεώργιου Κόσσυβα, του Αντιδημάρχου Γλυφάδας κ. Ορέστη Τσάγκλα και της προέδρου του ΚΜΟΠ Δρ. Αντωνίας Τορρένς, οι οποίοι, παράλληλα, εξήγησαν την έννοια του bullying και μας πρότειναν έναν τρόπο αποφυγής του. Αυτός δεν είναι άλλος από την ομαδικότητα και τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας κι αυτό το καταλάβαμε κυρίως από τον φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη αμέσως μετά. Αθλητές, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και άλλοι διάσημοι συγκεντρώθηκαν εκεί, προκειμένου να δημιουργήσουν ομάδες και να παίξουν έναν αγώνα μπάσκετ με μοναδικό έπαθλο τη φιλία και τη συναδέλφωση.

Η Λευκή ομάδα, αυτή των Διασήμων, απαρτιζόταν από τους: Κωνσταντινίδη Χρήστο, Σεϊταρίδη Γιούρκα, Μελάγια Κώστα, Μπάρλο Νίκο, Γιαννούλη Γιάννη, Τζαλάλη Σάκη και τον ράπερ Μπο, με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Τα μέλη της Μπλε ομάδας την Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών ήταν οι: Σιούτης Γιάννης, Καζιάνης Δημήτρης, Λινός Γιάννης, Κατσουράνης Κώστας, Γκαγκαρούδης Γιάννης, Ντικούδης Δήμος, Τόλιας Νίκος, Μπουντούρης Νίκος και Παπανικολάου Δημήτρης με προπονητή τον Βασίλη Ντάκουλα.

Το ματς εξελίχθηκε πολύ ενδιαφέρον με πολλές ανατροπές κατά τη διάρκειά του. Ο ενθουσιασμός των φιλάθλων μαθητών ήταν μεγάλος γι΄ τον αγώνα που διεξαγόταν. Όμως πάνω από αυτό κυριαρχούσε το μήνυμα που ήθελε να περάσει αυτός ο αγώνας «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό». Ωστόσο το διασκεδάσαμε και θαυμάσαμε, στο ημίχρονο, και τις Cheerleaders του αγώνα που απογείωσαν την ημέρα αυτή. Και βέβαια, στη λήξη του, δε χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε αυτόγραφα από τους αγαπημένους καλλιτέχνες και αθλητές.

Οι μαθήτριες που συμμετείχαν