Εδώ και έντεκα χρόνια στο Ράλλειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θηλέων Πειραιά λειτουργεί Τμήμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής εκτός ωρολογίου προγράμματος και οι ομάδες που προπονούνται εκεί, συμμετέχουν στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς ρομποτικής, στις κατηγορίες Γυμνασίου και Λυκείου.

Το εξαιρετικό επίπεδο των μαθητριών του σχολείου μας, σε συνδυασμό με την υψηλής ποιότητας εκπαίδευση που τους παρέχεται, έχουν φέρει τις ομάδες μας στην κορυφή σε ολόκληρη την Ελλάδα κερδίζοντας πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ρομποτικής. Αποκορύφωμα της δραστηριότητας μας, αποτελεί η συμμετοχή σε μια Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, κάτι που έχουμε ήδη πετύχει τέσσερις φορές στο παρελθόν, στην Κορέα το 2009, στην Ινδονησία το 2013, στην Ινδία το 2016 και στην Ταϊλάνδη το 2018.

 

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία μας, φέτος συμμετείχαμε για ενδέκατη φορά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην κατηγορία Γυμνασίου, με την ομάδα Youngbloods, που αποτελείται από τις μαθήτριες Νεφέλη Καββαδά, Αγγελίνα Παππά, Φρόσω Πολυχρονιάδου και την προπονήτριά τους Ελένη Κουγιουμτζή. Η παραπάνω επιτυχία μας δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα διεξαχθεί από 8 μέχρι 10 Νοεμβρίου 2019, στην πόλη Gyor της Ουγγαρίας (για περισσότερες πληροφορίες: https://wro-association.org/wro-2019/2019-season/). Σε αυτή τη συμμετοχή μας θα αντιμετωπίσουμε τις καλύτερες ομάδες ρομποτικής από 45 χώρες και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε μια διάκριση, αποκτώντας τεράστια εμπειρία και γνώσεις.

Πολύ καλή συμμετοχή και διάκριση κατάφεραν και οι υπόλοιπες ομάδες μας: η νεοφώτιστη WALL-e με τις μαθήτριες Χριστίνα Γούβα, Ζωή Γραμμάτικα και Χριστίνα Μαστροδήμου, καταλαμβάνοντας την 13η θέση στην κατηγορία Γυμνασίου και η ομάδα ROBOTA KNK με τις μαθήτριες Νεφέλη Κυριάκη, Κατερίνα Μανταράκη και Κατερίνα Μακαρούνα, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στην κατηγορία Λυκείου.

Καλή επιτυχία στα καταπληκτικά κορίτσια μας!

Γιάννης Τούρλος

Συντονιστής – Προπονητής ομάδων Ρομποτικής Ραλλείου Γυμνασίου