Μετά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο χάριτος, το Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά επανέρχεται, για να ευχηθεί σε όλους καλή χρονιά με υγεία, αγάπη, ελπίδα!

Για άλλη μια χρονιά-πιστές  στο νόημα της εθελούσιας προσφοράς-οι μαθήτριες του σχολείου μας σε συνεργασία με τους διδάσκοντες καθηγητές και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, διοργάνωσαν τη Χριστουγεννιάτικη Δωρογιορτή του Ραλλείου Γυμνασίου, με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία.

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα που απευθύναμε ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα το σύνολο σχεδόν των όμορφων χειροποίητων κατασκευών να διατεθεί στο κοινό που επέδειξε ιδιαίτερο αγοραστικό ενδιαφέρον. Καθημερινά, για επτά ολόκληρες ημέρες πολλοί γονείς, συγγενείς και φίλοι του σχολείου μάς επισκέπτονταν τιμώντας με την παρουσία τους όλες τις μικρές καλλιτέχνιδες που δημιούργησαν την όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα εντός του σχολικού κτηρίου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που βοήθησαν για τη διοργάνωση και την επιτυχημένη ολοκλήρωση της Δωρογιορτής. Σημαντική βοήθεια και στήριξη πρόσφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, η Διεύθυνση του σχολείου, ο Σύλλογος Καθηγητών και τα τμήματα Β2,Β4,Β5,Γ3 και Γ4.

Το πιο σημαντικό όμως και συνάμα συγκινητικό ήταν η παρουσία και συμμετοχή όλων  των μαθητριών και των οικογενειών τους, αλλά και η επίσκεψη αντιπροσωπείας μαθητών μαζί με τον Διευθυντή τους από τα Εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκου των Γλυκών Νερών. Ήταν πραγματικά μαγικό αυτό που ζήσαμε όλες εκείνες τις ημέρες λειτουργίας της χριστουγεννιάτικης αυτής εκδήλωσης. Μα ακόμα πιο εκπληκτικό είναι ότι ένα ολόκληρο σχολείο ενωμένο, πιστό στην εθελούσια προφορά και εθελοντική του δράση, κατάφερε να  χαρίσει χαμόγελα αισιοδοξίας σε πολλούς συνανθρώπους μας. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων διατέθηκε στο ίδρυμα ‘’Λυτρωτής’’, που φιλοξενεί υπερήλικες γυναίκες, στη ζωοφιλική ομάδα του σχολείου μας και σε αστέγους συμπολίτες μας.                Ήταν μεγάλη η χαρά όλων μας που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν! Μα το πιο σημαντικό για εμάς ήταν ότι καταφέραμε να διαδώσουμε σε όλους εσάς τους επισκέπτες, το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων: την αγάπη! Για άλλη μια χρονιά η φλόγα αυτή άναψε και το φως της αποτελεί για εμάς το μεγαλύτερο και καλύτερο χριστουγεννιάτικο-για το σχολείο μας-δώρο!

Σας ευχαριστούμε όλους πολύ!

Η οργανωτική επιτροπή της Δωρογιορτής 2019