«Μένουμε συνδεδεμένοι, συζητάμε για την Κλιματική Αλλαγή» ήταν το θέμα της  Διαδικτυακής Μαθητικής Συνάντησης των Συνεργαζόμενων Γυμνασίων Aττικής του δικτύου ASPnet UNESCO, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 και στην οποία συμμετείχαν 7 μαθήτριες της Γ΄τάξης από την ομάδα UNESCO του Σχολείου μας (Βέτσικα Στεφανία, Ζαρογιαννοπούλου-Ρούσσου Δήμητρα-Γεωργία, Ζέρβα Μαρία, Κουκίου Άννα-Ελευθερία, Μαστροδήμου Χριστίνα, Πούλιου Ελευθερία-Σωτηρία, Πρεβόλη Σοφία ).

Η συνάντηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη, αφού, λόγω της πανδημίας, ακυρώθηκε το ετήσιο Μαθητικό Συμπόσιο και οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γυμνασίων  δε είχαν την ευκαιρία της επικοινωνίας με τους συμμαθητές τους των αντίστοιχων ομάδων και της παρουσίασης του θέματος  για το οποίο προετοιμάζονταν αρκετούς μήνες.

Τα παιδιά των συμμετεχόντων σχολείων, αφού έκαναν παρουσιάσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή, χωρίστηκαν σε ομάδες, αντάλλαξαν απόψεις, συντονίζοντας τη μεταξύ τους συζήτηση και κατέθεσαν ενδιαφέρουσες προτάσεις στην ολομέλεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι μαθήτριες της ομάδας μας παρουσίασαν το «Φαινόμενο του θερμοκηπίου», εστιάζοντας κυρίως σε δεδομένα από την ελληνική πραγματικότητα, ενώ ασχολήθηκαν συμπληρωματικά με το θέμα  «Covid-19 και Κλιματική αλλαγή».

Η συνάντηση φιλοξενήθηκε διαδικτυακά από τα εκπαιδευτήρια Ζαγοριανάκου, συντονίστηκε από την κ. Δηλάρη, Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου ASPnet Ελλάδος και αποτιμήθηκε από τους μαθητές ως μία μοναδική εμπειρία και ευκαιρία επικοινωνίας που συνέβαλε στη διατήρηση της επαφής μεταξύ των μελών του Δικτύου κατά την ιδιαίτερη αυτή συγκυρία.

Αραθύμου Αικ. –  Τούρλος Ι.

Καθηγητές-Σύμβουλοι