Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητριών του σχολείου μας,

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας του COVID-19, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο, στο αμφιθέατρο του σχολείου μας.
Αντί αυτών, θα πραγματοποιηθούν μικρές αναφορές στην επέτειο του «ΟΧΙ» την Τρίτη 27-10-2020 κατά τμήμα κατά τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες. Την τρίτη διδακτική ώρα θα απονεμηθούν τα βραβεία και τα  αριστεία για το περασμένο σχολικό έτος. Οι μαθήτριες θα σχολάσουν στις 10.30.
Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, έχει δημιουργηθεί στην ηλεκτρονική τάξη του σχολείου μας μια ενότητα με τον τίτλο «28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940″(καθηγήτρια Λεμονή Χαρίκλεια), στην οποία έχει αναρτηθεί το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί την Τρίτη στις τάξεις, καθώς και πρόσθετο υλικό με δραστηριότητες, με τις οποίες μπορούν να ασχοληθούν τα παιδια ανά τάξη, ώστε να έρθουν σε επαφή με το κλίμα της εποχής της Κατοχής.
Στην ενότητα ΕΡΓΑΣΙΕΣ έχει αναρτηθεί μια δραστηριότητα ανά τάξη ως εξής:
1) Τα παιδιά της Α’ Γυμνασίου μπορούν να ασχοληθούν με τα παιδιά της Κατοχής ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται εκεί.
2) Τα παιδιά της Β’ Γυμνασίου μπορούν να ασχοληθούν με τη δραστηριότητα που αφορά στο απόσπασμα «Η φριχτή πολιτεία» από το «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου» της Άλκης Ζέη.
3) Τα παιδιά της Γ’ Γυμνασίου μπορούν να ασχοληθούν με την καθημερινότητα των Ελλήνων στρατιωτών στον ελληνοϊταλικό πόλεμο.
Οι εργασίες μπορούν να απαντηθούν είτε στο χώρο κάτω από τις εργασίες, όπως γίνεται συνήθως στην ECLASS, είτε στα μηνύματα της ECLASS, είτε στο Padlet (για την Α’ τάξη), με βάση τις οδηγίες που δίνονται.
Στην ενότητα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ μπορείτε να δείτε και να ακούσετε μερικά αντιπροσωπευτικά τραγούδια και video που αναφέρονται στην επέτειο του «ΟΧΙ».