Το Σάββατο 14/11/2020 έγινε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ενημέρωση από τη Διεύθυνση του Ραλλείου Γυμνασίου προς τους γονείς των μαθητριών του σχολείου. Συμμετείχαν 164 γονείς και αρκετοί καθηγητές.

Η συζήτηση, η οποία είχε απόλυτη επιτυχία, επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στα εξής θέματα:

  1. Κορωνοϊός. Τονίστηκαν τα αυστηρά μέτρα προστασίας που έλαβε το σχολείο, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κανένα θετικό κρούσμα μαθήτριας κατά τη διάρκεια των δια ζώσης μαθημάτων.
  2. Κενά εκπαιδευτικών-Απώλειες διδακτικών ωρών. Τα ελάχιστα κενά εκπαιδευτικών οφείλονταν σε καθυστερήσεις ή και αλλαγές στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, χωρίς το σχολείο να έχει υπαιτιότητα γι’ αυτό. Πλέον δεν υπάρχει κανένα κενό εκπαιδευτικού στο σχολείο. Επιπροσθέτως δεν χάθηκε καμμία ώρα από κατάληψη στο σχολείο.
  3. Τηλεκπαίδευση. Επισημάνθηκαν κάποια προβλήματα που υπάρχουν, για τα οποία δεν ευθύνονται ούτε οι μαθήτριες ούτε το σχολείο. Στην περίπτωση που κάποια μαθήτρια για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί να παρακολουθήσει κάποιο τηλεμάθημα, θα πρέπει οι γονείς να ενημερώνουν το σχολείο άμεσα με email  στη διεύθυνση mail@gym-ralleion.att.sch.gr, ώστε το θέμα να αντιμετωπίζεται με πνεύμα κατανόησης και επιείκειας από το σχολείο. Το σχολείο, μετά από έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου, αγόρασε 12 tablets, τα οποία τις επόμενες ημέρες θα δοθούν σε μαθήτριες που τα έχουν μεγάλη ανάγκη (με κριτήρια οικονομικά, κοινωνικά, οικογενειακά κλπ.). Οι γονείς εκδήλωσαν την επιθυμία να συνεισφέρουν, με τις συνδρομές τους προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα των συγκεκριμένων μαθητριών. Το σχολείο επίσης θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιλυθεί το πρόβλημα.
  4. Ενημέρωση για την επίδοση των μαθητριών. Μετά την ανακοίνωση του οριστικού προγράμματος, κατά τις επόμενες ημέρες θα γνωστοποιηθεί ο τρόπος επικοινωνίας των γονέων με τον κάθε εκπαιδευτικό ξεχωριστά (μέσω email ή Webex). Οι γονείς θα πρέπει να απευθύνονται αρχικά στους εκπαιδευτικούς με τις περισσότερες ώρες στο τμήμα του παιδιού τους ή στον υπεύθυνο καθηγητή και στη συνέχεια στους εκπαιδευτικούς με τις λιγότερες ώρες, καθώς οι τελευταίοι είναι λογικό να μην έχουν ακόμα σαφή εικόνα για την επίδοση των μαθητριών.
  5. Μεγαφωνική εγκατάσταση στο σχολείο. Με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων την επόμενη εβδομάδα θα εγκατασταθεί στο σχολείο μεγαφωνική εγκατάσταση σε όλες τις αίθουσες του σχολείου ώστε με το ξεκίνημα των μαθημάτων να υπάρχει καθημερινά άμεση ενημέρωση από το Γραφείο της Διεύθυνσης προς τις μαθήτριες για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου, καθώς και πρωινή προσευχή.