Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητριών του σχολείου μας,

λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας του COVID-19 και της αναστολής λειτουργίας των σχολείων δια ζώσης, οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο (17 Νοέμβρη 1973) θα πραγματοποιηθούν μέσω της ECLASS.
Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, έχει δημιουργηθεί στην ηλεκτρονική τάξη του σχολείου μας μια ενότητα με τον τίτλο «17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973»(καθηγήτρια Λεμονή Χαρίκλεια), στην οποία έχει αναρτηθεί σχετικό υλικό με ιστορικά στοιχεία, βίντεο-ντοκουμέντα, ποιήματα και τραγούδια στις ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ και τα ΕΓΓΡΑΦΑ, καθώς και δραστηριότητες, με τις οποίες μπορούν να ασχοληθούν τα παιδιά, ώστε να έρθουν σε επαφή με το κλίμα της εποχής εκείνης.
Από την ενότητα ΕΡΓΑΣΙΕΣ, τα παιδιά θα επιλέξουν και θα ασχοληθούν με τη μία από τις δύο δραστηριότητες που έχουν αναρτηθεί.
Οι εργασίες μπορούν να απαντηθούν είτε στο χώρο κάτω από τις εργασίες, όπως γίνεται συνήθως στην ECLASS, είτε στα μηνύματα της ECLASS και η εκπόνησή τους είναι υποχρεωτική.
Οδηγίες προς τις μαθήτριες:

Αφού περιηγηθείτε στην κατηγορία ΕΓΓΡΑΦΑ (ποιήματα για το Πολυτεχνείο) και στις ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (ιστορικά στοιχεία, βίντεο-ντοκουμέντα, τραγούδια κ.α. σχετικά με την περίοδο της δικτατορίας και τα γεγονότα που ακολούθησαν), ασχοληθείτε με μία από τις παρακάτω δραστηριότητες:

1. Επιλέξτε ένα ή δύο ποιήματα από την κατηγορία ΕΓΓΡΑΦΑ και, αφού τα μελετήσετε, περιγράψτε με δικά σας λόγια τί προσπαθεί να μας αφηγηθεί ο ποιητής μέσα από τους στίχους, το κλίμα και τα συναισθήματα που επικρατούν στο κάθε ποίημα, καθώς και τις σκέψεις και τα συναισθήματα που δημιουργούνται σε σας διαβάζοντάς τα.

2. Αφού μελετήσετε το υλικό στις ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (ιστορικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν εκείνη την περίοδο, βίντεο-ντοκουμέντα, τραγούδια κ.α.), γράψτε ένα γράμμα με το οποίο θα απευθύνεστε στους φοιτητές εκείνης της εποχής και θα τους εκφράζετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας για τον αγώνα τους για ελευθερία και δημοκρατία.

Τις απαντήσεις σας μπορείτε να τις αναρτήσετε στην κατηγορία ΕΡΓΑΣΙΕΣ με ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και στα ΜΗΝΥΜΑΤΑ ως επισυναπτόμενο αρχείο.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ECLASS.

Επίσης η καθηγήτρια του σχολείου μας κ. Ελένη Λαμπρινάκου έχει κάνει την δική της κατάθεση για την επέτειο σε μια τάξη με τίτλο «Αλήθεια…Λήθη Αληθής;» με υλικό που πραγματικά θα συγκινήσει και αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς.
Σημειώνεται ότι την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 δε θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα της τηλεκπαίδευσης.