Αγαπητοί γονείς

Επικοινωνούμε μαζί σας μετά από αρκετό καιρό για να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς μας.

Με την επανέναρξη  των “δια ζώσης”  μαθημάτων   την Δευτέρα  1η Φεβρουαρίου 2021 τα κορίτσια μας θα βρεθούν και πάλι στο σχολείο τους, στο φυσικό χώρο της μάθησης και ,ελπίζουμε, να επανέλθουν σιγά-σιγά στην ομαλότητα της καθημερινής τους  ζωής.

Θεωρούμε ότι η δική μας σχολική κοινότητα   ανταπεξήλθε τις πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες που ζήσαμε και ζούμε .

Στο σχολείο μας καταβλήθηκε από όλες τις πλευρές τόσο της Διεύθυνσης ,υποδιεύθυνσης,   του διδακτικού προσωπικού όσο και των γονέων αλλά κυρίως και πρωτίστως από τα παιδιά μας κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε η μαθησιακή διαδικασία να συνεχιστεί  και να μειωθούν ακόμη και οι αναπόφευκτες τεχνικές δυσκολίες .

Αξίζει στους δασκάλους των παιδιών μας ένα ευχαριστώ και ένα μπράβο για την τεράστια προσπάθειά τους να συνεχίσουν κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες να διδάσκουν τα κορίτσια μας ,να τα ενισχύουν ηθικά και να τα στηρίζουν συναισθηματικά με πολύ κόπο και κούραση ,πολλή περισσότερη από το αν δούλευαν μαζί τους στη τάξη τους ,στο σχολείο.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας που τόσο ώριμα αντιμετώπισαν αυτό το νέο, από τη μια πλευρά με πολλές δυνατότητες αλλά από την άλλη   δύσκολο και κουραστικό ,τρόπο μάθησης, που τα κράτησε καθηλωμένα  τρεις μήνες σχεδόν, μπροστά σε μια οθόνη μακριά από οποιαδήποτε δραστηριότητα και συναναστροφή με τους συνομήλικούς τους.

Αξίζει και ένα μπράβο σε όλους εμάς τους γονείς που στεκόμαστε πάντα  δίπλα στα παιδιά μας στηρίζοντάς τα από κάθε άποψη.

Με την έξοδο τους λοιπόν από το σπίτι τελειώνει μια περίοδος ψυχικής ταλαιπωρίας και σωματικής   απραξίας την διαδέχεται όμως μια άλλη αγωνιώδης περίοδος ,αυτή της  ανασφάλειας για  την υγεία τους για  την υγεία των δασκάλων  τους και  των οικογενειών τους. Από την κλεισούρα και την απομόνωση αλλά και την ασφάλεια του σπιτιού τους σε λίγες μέρες θα βρεθούν πάλι έξω ,θα επικοινωνήσουν με τους συμμαθητές και τους συνομηλίκους τους ,τους δασκάλους τους και θα συναναστραφούν με ένα ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Τώρα λοιπόν που θα βρεθούν όλα μαζί χρειάζεται  όλοι μας να προσέξουμε ,να τηρήσουμε τα γνωστά σε όλους μέτρα για να συνεχίσουμε με ασφάλεια να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και κυρίως τα κορίτσια μας για να κρατήσουμε το σχολείο μας «καθαρό» και «ανοικτό» να λειτουργεί και να συνεχίζει ζωντανά τα μαθήματα.

Να είμαστε σε στενή επικοινωνία και να ενημερώνουμε το σχολείο εάν συμβαίνει κάτι στο σπίτι ,στα παιδιά μας ή στα οικεία τους άτομα  ώστε ,όσο εξαρτάται από εμάς, να μην βάλουμε σε κίνδυνο την μαθητική κοινότητα αλλά και το διδακτικό προσωπικό. ΄

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι μας θα λειτουργήσουμε υπεύθυνα και αυτή την περίοδο όπως το έχουμε αποδείξει και άλλες φορές, και το ίδιο πιστεύουμε θα γίνει και από πλευράς σχολείου.

Ο Σύλλογος Γονέων προσπαθώντας να συνεχίσει τις δράσεις του  ετοιμάζει την καθιερωμένη στο σχολείο μας αρτοκλασία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών ,φέτος βέβαια θα παρακολουθήσουμε τη θεία Λειτουργία μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων  και θα τελεστεί η αρτοκλασία μας χωρίς την παρουσία των αγαπημένων  μας μαθητριών .Θα τις καλωσορίσουμε με τον άρτο τους στο σχολείο τη Δευτέρα το μεσημέρι 1η Φεβρουαρίου 2021.

Σας ενημερώνουμε ότι η μεγαφωνική εγκατάσταση που ο Σύλλογος ,χάρη στις δικές σας ετήσιες συνδρομές, συνέβαλε  σε μεγάλο μέρος να πραγματοποιηθεί ,είναι έτοιμη και θα φανεί πολλαπλώς χρήσιμη  στις μαθήτριές μας  που  θα μπορούν με σαφήνεια και με ασφάλεια, στις τάξεις τους να ακούν όποια ανακοίνωση έχει να τους  κάνει το σχολείο.

Να σας υπενθυμίσουμε ακόμη ότι εφόσον τα παιδιά είναι στο σχολείο όσοι επιθυμείτε να καταθέσετε την ετήσια συνδρομή σας στο Σύλλογο Γονέων  (15 ευρώ για ένα παιδί ,20 ευρώ για δύο παιδιά) θα μπορείτε να στέλνετε τα χρήματα με τα παιδιά στον καλό και πάντα εξυπηρετικό μας υποδιευθυντή κ. Δερμάτη και εμείς πάλι με τα παιδιά μέσω του κ. Δερμάτη θα σας αποστέλλουμε την απόδειξη πληρωμής.

Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους μας ,καλή επάνοδο, καλή προσαρμογή  και καλή συνέχεια στις μαθήτριές μας και στους δασκάλους τους.

Με εκτίμηση και πάνω από όλα με Υ Γ Ε Ι Α

Το Δ.Σ

Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων