Αγαπητοί γονείς,

Σε λίγο καιρό τα παιδιά σας αποφοιτούν από το Δημοτικό Σχολείο και θα μπουν στον χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το Γυμνάσιο στο οποίο θα φοιτήσουν είναι κατά κανόνα αυτό στο οποίο ανήκουν χωροταξικά με βάση τη διεύθυνση κατοικίας σας.

Το Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά όμως είναι ένα Δημόσιο Σχολείο που δέχεται (χωρίς εξετάσεις) μαθήτριες  από όλες τις περιοχές.

Με αυτή την επιστολή σάς παρουσιάζουμε κάποια στοιχεία που καλό είναι να γνωρίζετε για το σχολείο μας.

Το Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά ιδρύθηκε το 1855 και πρωτολειτούργησε το 1857. Στο σχολείο φοιτούν αποκλειστικά μαθήτριες σύμφωνα με τη θέληση του δωρητή Ιάκωβου Ράλλη, που διέθεσε σημαντικό μέρος της περιουσίας του για την ανέγερση του σχολείου αυτού, το οποίο αρχικά στεγάστηκε στο κέντρο του Πειραιά απέναντι από την Πλατεία Κοραή, απʼ όπου απομακρύνθηκε βίαια το 1971.

Από τις  21 Μαρτίου 2016 το σχολείο στεγάζεται στο δικό του νέο κτήριο επί των οδών Πειραιώς και  Επονιτών (στον δρόμο δίπλα στη Στατιστική Υπηρεσία – προέκταση της οδού Δωδεκανήσου). Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τον χάρτη.

Το νέο φιλικό προς το περιβάλλον κτήριο διαθέτει σύγχρονα συστήματα θέρμανσης και ψύξης με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Στην οροφή του διαθέτει φωτοβολταϊκά πάνελ ενώ παράλληλα γίνεται εξοικονόμηση και επαναχρησιμοποίηση του νερού. Μεταξύ άλλων διαθέτει σύγχρονες αίθουσες Πληροφορικής, Φυσικής – Χημείας, Τεχνολογίας, Μουσικής, Καλλιτεχνικών, Βιβλιοθήκης, Ξένων γλωσσών, γήπεδο καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης, αμφιθέατρο, μεγάλη αυλή κλπ.

Το Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά είναι ένα σχολείο που σέβεται και τιμά τις παραδόσεις αλλά παράλληλα εφαρμόζει τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, συνδυάζει τη μάθηση με την ψυχ-αγωγία και είναι κοντά σε κάθε μαθήτρια για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος. Είναι ένα σχολείο για το οποίο οι μαθήτριές του αισθάνονται υπερήφανες.

Στο Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά υπάρχει αρμονική συνεργασία ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τις μαθήτριες. Διαθέτει ομάδες δράσεων (περιβαλλοντική, φιλοζωϊκή, αγωγής υγείας, ρομποτική, θεατρική,  χορού, ρητορική, Unesco) και χορωδία.

Το σχολείο οφείλει να μορφώνει ολιστικά τους μαθητές και όχι μόνο γνωστικά. Γι’ αυτό το σχολείο μας διοργανώνει  εκδηλώσεις, όπως ενημερωτικές συναντήσεις και ομιλίες για κοινωνικά, εκπαιδευτικά και επαγγελματικά θέματα, τα οποία αφορούν τις μαθήτριες και τους γονείς τους. Επίσης οργανώνει  εκπαιδευτικές επισκέψεις στο εξωτερικό και  στην Ελλάδα, συμμετέχει  σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα (Erasmus), επικοινωνεί με σχολεία του εξωτερικού, συμμετέχει σε εκπαιδευτικές ανταλλαγές κλπ.

Οι αιτήσεις για εγγραφή στο Ράλλειο Γυμνάσιο θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου  από τη Δευτέρα  22 Μαρτίου 2021 (ώρα 00:00)  μέχρι την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 (ώρα 23:59). Στη φόρμα εγγραφής θα σας ζητηθεί να καταχωρίσετε το e-mail σας.  Σε αυτό το e-mail,  μέσα στις επόμενες πέντε το πολύ ημέρες από την αίτηση, θα λαμβάνετε τον αριθμό ειδικού πρωτοκόλλου με τον οποίο καταχωρίστηκε η αίτησή σας και με τον οποίο θα συμμετάσχετε στην κλήρωση αν οι αιτήσεις ξεπεράσουν τις 120.

Προσοχή: ΜΗΝ κάνετε δεύτερη αίτηση για το ίδιο παιδί για οποιονδήποτε λόγο, διότι θα ακυρωθεί η συμμετοχή του παιδιού στη διαδικασία. Αν έχετε κάποια απορία (και αφού παρέλθει το πενθήμερο από την ημέρα  καταχώρισης της  αίτησης), στείλτε e-mail στο ralleiogym.eggrafes@gmail.com (το e-mail αυτό χρησιμοποιείται μόνο για τη διαδικασία εγγραφών).

Η αίτηση στο σχολείο μας δεν σας αποκλείει αν θέλετε να κάνετε αίτηση και σε κάποιο Πρότυπο / Πειραματικό σχολείο ταυτόχρονα. Για όσες μαθήτριες κληρωθούν και επιθυμούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς να χρησιμοποιούν για τη μετακίνησή τους πούλμαν θα υπάρξει μέριμνα από τον Σύλλογο Γονέων (θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση μετά την κλήρωση).

Για να κάνετε την αίτηση πατήστε στην παρακάτω φόρμα:

Αίτηση Εγγραφής στην Α΄ Γυμνασίου

Για την κλήρωση (αν χρειαστεί) θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση τον Μάιο.

Ο Διευθυντής

Δημήτριος Δημητρόπουλος