Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και η Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος « Climate of Change»-Action Aid Hellas, συνδιοργάνωσαν ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ- DEBATE με θέμα «Είναι θεμιτή η εκμετάλλευση των ζώων από τον άνθρωπο;» την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα συνδιοργανώθηκε διαδικτυακή έκθεση αφίσας και διαγωνισμός με θέμα «Γίνομαι φίλος με ένα ζώο- Γίνομαι καλύτερος άνθρωπος».

Ο όμιλος Ρητορικής « Πνεύμα της…. Αντιλογίας» του Ραλλείου Γυμνασίου αλλά και η Φιλοζωική ομάδα του σχολείου μας ανταποκρίθηκαν άμεσα με τη συμμετοχή μαθητριών στον Διαγωνισμό ζωγραφικής και στον Αγώνα επιχειρηματολογίας. Στον Αγώνα επιχειρηματολογίας συμμετείχε η μαθήτρια Αναστασία Μαστρογιάννη του Γ1, ενώ οι μαθήτριες Μιχαέλα Μαρία Μελή (Γ1) και Αριάδνη Πετρολέκα (Β4) εκφώνησαν Προτρεπτικούς λόγους.  Επιπλέον στην Αριάδνη Πετρολέκα απονεμήθηκε το 1ο βραβείο για το ζωγραφικό της έργο, αφού αυτό ξεχώρισε για την αισθητική και την πρωτοτυπία του.

Σημαντική συμμετοχή στον εν λόγω διαγωνισμό είχαν και άλλες μαθήτριες του σχολείου μας, οι οποίες έλαβαν επαινετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού για τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες. Τα παιδιά που έλαβαν μέρος ήταν:   Βάλλα Μαρία (Γ1), Ζαγλάνη Αντωνία (Γ1), Ανδριάνα Κούλουμπου (Γ3),   Πελαγία Τζομπανάκη (Β4), Μαρία Ελένη Χρόνη (Β4),     Άννα Μαρία Ράντου (Α5), Χριστίνα Σακελλαρίου (Α5), Χρυσάννα Φιλιππάκου (Α5), Μελίνα Λυμπεροπούλου (Α5), Τάταρη Νικολίνα (Α5).

Στη συνέχεια μπορείτε να θαυμάσετε κάποια από τα έργα των μαθητριών μας, καθώς και αυτό που απέσπασε το 1ο βραβείο: