Την Πέμπτη 24/3/2022, την πρώτη ηλιόλουστη ημέρα  μετά την Εαρινή Ισημερία, το σχολείο μας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία, στο «Διεθνές Μαθηματικό Πείραμα του Ερατοσθένη», μια δραστηριότητα παγκόσμιας εμβέλειας.

Εκτελώντας το ιστορικό αυτό πείραμα, οι μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την εξέχουσα προσωπικότητα του Ερατοσθένη και ιστορικά στοιχεία της εποχής του, να σκεφτούν για την κίνηση των ουράνιων σωμάτων, να πάρουν πειραματικές μετρήσεις, να εκτελέσουν υπολογισμούς και να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες εποικοδομητικά, αποκομίζοντας έτσι πολύπλευρο όφελος. Η συμμετοχή τους σε μια τόσο ιδιαίτερη εκπαιδευτική εμπειρία, με βιωματικές, συνεργατικές και ανακαλυπτικές δραστηριότητες, τις οδηγεί με μοναδικό τρόπο στην κατάκτηση της γνώσης, ενώ παράλληλα συνειδητοποιούν τη διαχρονικότητα των αρχαίων ελληνικών Μαθηματικών, καθώς και την επιβεβαίωση των εφαρμογών τους στον ευρύτερο τομέα των Επιστημών.

Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο, με την ενθάρρυνση  και την εποπτεία  των μαθηματικών του σχολείου μας: Χρήστου Δερμάτη, Γεωργίας Αλεξοπούλου και Φιλιώς Ελένης Βενάρδου. Μετρήθηκε το ύψος διαφορετικών  αντικειμένων  και η σκιά που άφηναν οι ακτίνες του ήλιου σ’ αυτά,  και με μαθηματικούς υπολογισμούς βρέθηκε,  με ελάχιστο σφάλμα, το μήκος της ακτίνας της Γης.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες που πραγματοποίησαν το πείραμα, για την προσπάθεια, το ενδιαφέρον, και την ομαδικότητα που επέδειξαν.