Την Παρασκευή 13/05/22 ομάδα μαθητριών της Β΄ και Γ’ Τάξης του σχολείου μας πήρε μέρος στο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Προγραμμάτων Σχολικών Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, που διοργάνωσε η ΔΔΕ Πειραιά με θέμα «Τοπόσημα Μνήμης και Πολιτισμού στην Εκπαιδευτική Περιφέρεια Πειραιά» (10-13/05/22). Πρόκειται για την παρουσίαση του Πολιτιστικού Προγράμματος «Το Ράλλειο αναζητά την ιστορία του», που εκπονείται από το σχ. έτος 2020-2021 και συνεχίζεται στο 2021-2022 με Υπεύθυνη Καθηγήτρια τη Φιλόλογο του σχολείου μας Αντιόπη Αργυρίου. Οι μαθήτριες μαζί με την καθηγήτριά τους παρουσίασαν τη δομή και τις δράσεις καθώς και το βραβευμένο βίντεο (8ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός «Το σχολείο αφηγείται») της ομάδας. Παράλληλα, παρακολούθησαν τις δράσεις ομάδων από άλλα σχολεία της Περιφέρειας Πειραιά με μεγάλο ενδιαφέρον.

Μερικές από τις εντυπώσεις των μαθητριών:

«Ένιωσα περήφανη μόλις άκουσα την παρουσίαση του δικού μου σχολείου, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι παρουσιάσεις ήταν εντυπωσιακές. Ήταν σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία»

«Μάθαμε πολλά πράγματα για άλλα σχολεία, με τα οποία δεν είχαμε επαφές. Ήταν μια ωραία συνάντηση για να γνωριστούμε από κοντά. […] Η δική μας παρουσίαση ήταν πολύ ωραία, γιατί όχι μόνο υπήρχαν παιδιά από την ομάδα μου που παρουσίαζαν, αλλά φάνηκε και η δουλειά μας μέσα από το βίντεο και κάναμε το κοινό να γελάσει με τις αστείες αλλά και νοσταλγικές αναμνήσεις των συμπαθέστατων αποφοίτων»

«Μάθαμε πράγματα τόσο για τα γειτονικά σχολεία όσο και για την περιοχή όπου μεγαλώνουμε. Οι υπεύθυνοι του συμποσίου ήταν ευγενικοί και έκαναν τα παιδιά να αισθάνονται άνετα βοηθώντας έτσι ώστε οι παρουσιάσεις να γίνουν εύκολα και χωρίς άγχος».

«Έχοντας πάρει μέρος σε αυτό το συμπόσιο, οφείλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, που μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας και το υλικό που συγκεντρώσαμε. Μας χαροποίησε αρκετά που παρακολουθήσαμε τις παρουσιάσεις άλλων σχολείων και ενημερωθήκαμε για τις δράσεις τους».