Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε το Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων για να υπογράψει, από κοινού με το Διευθυντή κ. Θρ. Μαραγκόζογλου, συμφωνητικό διασύνδεσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά με τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Η σύμπραξη αυτή δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης (και μέσω διαδικτυακής αναζήτησης) των μαθητριών σε ένα μεγάλο αριθμό τίτλων, καθώς με την εγγραφή τους και την απόκτηση κάρτας μέλους, έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις δύο σχολικές βιβλιοθήκες (Ραλλείου Γυμνασίου & Λυκείου), αλλά και στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Πειραιά. Επιπλέον, αντικατοπτρίζει την πρόθεση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ως θεσμού πολιτισμού και επιμόρφωσης, να φέρει το βιβλίο σε επαφή με τις μαθήτριες εντάσσοντάς το στη σχολική ζωή.

Η διάρκεια της εν λόγω συνεργασίας ορίζεται σε δέκα (10) έτη, με δυνατότητα επέκτασης και ανανέωσης, κατόπιν λήψης νέας σχετικής απόφασης από το αρμόδιο Δημοτικό Συμβούλιο.Ως εκ τούτου, η Βιβλιοθήκη του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων τελεί υπό την αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

 

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Αραθύμου Αικατερίνη, φιλόλογος σε συνεργασία με τον Τούρλο Ιωάννη, τεχνολόγο.