ΡΗΤΟΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και του Μ.Π.Σ. «ΡΗΤΟΡΙΚΗ: ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ»

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση  των Α’ αγώνων, στις 28  και 29 Απριλίου 2018 θα διεξαχθούν οι Β’ Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων, «Ρήσεις & Αντι-Ρήσεις», στο Ράλλειο  Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά. Την πρωτοβουλία του  Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά και των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου, «αγκάλιασαν» με ενθουσιασμό, ως συνδιοργανωτές,  14 σχολεία της Αττικής: 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας, 2ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών, 4ο Γυμνάσιο Π. Φαλήρου, Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού, Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή, Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων Παλλάδιο, Γυμνάσιο Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, Γυμνάσιο Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, Γυμνάσιο Pierce-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά, Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων, Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.

Φέτος υπέβαλαν αίτημα συμμετοχής στους αγώνες  δεκαπέντε ακόμα  σχολεία, για πρακτικούς, όμως, λόγους είναι δυνατή η συμμετοχή των εξής εννέα σχολείων: Γυμνάσιο Νέας Αρτάκης, Γυμνάσιο  Φιλοθέης, Ελληνογαλλική Jeanne D’ Arc, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, 2ο Γυμνάσιο Ελληνικού, 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης,  2ο Γυμνάσιο Ν. Μάκρης, 3ο Γυμνάσιο Γέρακα, 5ο Γυμνάσιο Π. Φαλήρου, τα οποία θα συναντηθούν για να γιορτάσουν τη σημασία του «καλώς σκέπτεσθαι» και του «ευ λέγειν».

Η συνάντηση υποστηρίζεται επιστημονικά από το διετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ «Ρητορική: θεωρία και πράξη» και την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και πραγματοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

.Οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης για Γυμνάσια στοχεύουν στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών σε αυθεντικές συνθήκες επικοινωνίας, στην προαγωγή του διαλόγου και του αλληλοσεβασμού, στην ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης των μαθητών και στην καθιέρωση της συνάντησης μαθητών και εκπαιδευτικών από διαφορετικά σχολεία με κοινό ενδιαφέρον για τον λόγo και τη σκέψη.
Έγκριτοι πανεπιστημιακοί καθηγητές και σχολικοί σύμβουλοι αποτελούν την  επιστημονική επιτροπή που υποστηρίζει τη συνάντηση.

Οι μαθητές θα διαγωνισθούν στον αυθόρμητο λόγο, στην εκφραστική ανάγνωση και στους διττούς λόγους.

Οι αγώνες είναι ανοικτοί στο κοινό με την παράκληση της έγκαιρης ενημέρωσης.

Εάν θέλετε να συμμετέχετε ως κριτής ή εθελοντής στους Ρητορικούς Αγώνες Γυμνασίων του 2018, παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο

http://docs.google.com/forms/d/1kj_Uy1ZjhRfu6nACpM3gM07mBUiubC_53dLq_UCHVp0/edit?usp=sharing