Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθήτριες των τμημάτων Γ1 & Γ2 του Ραλλείου Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα (Goethe Institut Athen) στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης για το μάθημα της Γερμανικής Γλώσσας και παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας “Ostwind” (“Ανατολικός άνεμος) στη γερμανική γλώσσα με σκοπό την εξάσκησή τους και την απόκτηση γλωσσικών ακουσμάτων. Η ταινία επικεντρώνεται στην αγωνιστικότητα και στη συγκινητική επικοινωνία μιας εφήβου με ένα άλογο και μεταδίδει χρήσιμα μηνύματα για τη ζωή.

Πριν την προβολή, οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στα ιστορικά νεοκλασσικά κτήρια της οδού Πανεπιστημίου, ενώ μετά την προβολή περιηγήθηκαν στην έκθεση «Δρόμοι του Νερού» για τους υδάτινους πόρους της Αττικής χερσονήσου, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου και περιεργάστηκαν γερμανικά και μη βιβλία.

Οι μαθήτριες μας επέστρεψαν στο σχολείο με εξαιρετικές εντυπώσεις.

Η ομάδα συνοδεύτηκε από εκπαιδευτικούς , ενώ τη διοργάνωση της επίσκεψης ανέλαβε η καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας του σχολείου μας κ. Αντιγόνη Πατίκα.