Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 οι μαθήτριες των τμημάτων Γερμανικών της Β’ & Γ΄ τάξης   του Ραλλείου Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα (Goethe Institut Athen) στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης για το μάθημα της Γερμανικής Γλώσσας και παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας “Der ganz groBe Traum” («To μεγαλύτερο όνειρο») στη γερμανική γλώσσα με σκοπό την εξάσκησή τους και την απόκτηση γλωσσικών ακουσμάτων. Η ταινία επικεντρώνεται στην αγωνιστικότητα ενός δασκάλου, του Konrad Koch, που χρησιμοποιεί εκπαιδευτικές μεθόδους για να διδάξει στα παιδιά Αγγλικά, εισάγοντας παράλληλα το ποδόσφαιρο ως άθλημα στο γερμανικό χώρο το 1874. Η ταινία αναφέρεται στη φιλία, στις ταξικές και κοινωνικές διαφορές, στις αξίες όπως το πνεύμα συνεργασίας, την εμπιστοσύνη, την ανεκτικότητα και μεταδίδει χρήσιμα και αισιόδοξα μηνύματα για τη ζωή και τη διαφορετικότητα.

Πριν την προβολή, οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου, περιεργάστηκαν γερμανικά και μη βιβλία και επέστρεψαν στο σχολείο με εξαιρετικές εντυπώσεις.

Η ομάδα συνοδεύτηκε από τις εκπαιδευτικούς κ. Ντέμη και κ. Τσουνάκου, ενώ τη διοργάνωση της επίσκεψης ανέλαβε η καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας του σχολείου μας κ. Πατίκα.