Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, η Ομάδα Κήπου πραγματοποίησε Διδακτική Επίσκεψη στον Δημοτικό Λαχανόκηπο Αγίου Δημητρίου. Μας περίμενε και μας υποδέχτηκε η Δημοτική Σύμβουλος και καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου, κα. Κατερίνα Ασημακοπούλου, που είναι κα υπεύθυνη λειτουργίας του Δημοτικού Λαχανόκηπου. Αφού μας ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας του λαχανόκηπου, που είναι ουσιαστικά μια προσφορά του Δήμου στος δημότες, μας πληροφόρησε ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστοι δημοτικοί λαχανόκηποι και αυτός του Δήμου Αγίου Δημητρίου είναι ένας από αυτούς. Ήταν πρωτοβουλία της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου και λειτουργεί έντεκα χρόνια αδιαλείπτως. Περιδιαβήκαμε τον κήπο και είδαμε τα χειμωνιάτικα λαχανικά, πράσα, παντζάρια, μαρούλια, μπρόκολα, αντίδια, λάχανα, καρότα, σέσκουλα, σγουρά μαρούλια και λόλες. Είδαμε όμως και μελιτζανιές να έχουν μελιτζάνες και μας προκάλεσε έκπληξη. Η κα Ασημακοπούλου μας εξήγησε ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η καλοκαιρία επεκτάθηκε πέραν του καλοκαιριού, στο φθινόπωρο και τώρα στον χειμώνα, με αποτέλεσμα τα καλοκαιρινά φυτά να συνεχίζουν τη ζωή τους.
Στη συνέχεια, πήγαμε σε έναν άδειο κήπο, σκαμένο και έτοιμο και με τη βοήθεια της κας Ασημακοπούλου αλλά επίσης των καθηγητριών κκ Γ. Αλεξοπούλου και Β. Κύρου, φυτέψαμε κι εμείς τα δικά μας φυτά, μπρόκολα, καρώτα και μαρούλια.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ προσωπικά την κα Ασημακοπούλου για την πολύτιμη εμπειρία που μας χάρισε και την Δήμαρχο κ. Μ. Ανδρούτσου για τη φιλοξενία, Υποσχεθήκαμε να ξαναπάμε προκειμένου να δούμε αν τα φυτά που φυτέψαμε πρόκοψαν και ίσως δοκιμάσουμε και κάποια.
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα και πλήθος

 

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

 

 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, σέσκουλο και λαχανίδες

 

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα και δέντρο

 

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα και άτομα που χαμογελούν