Τα κορίτσια της φιλοζωϊκής ομάδας του σχολείου μας ενημερώνονται και προχωρούν σε δράσεις φροντίδας των αδεσπότων. Και μαζί με τα παιδιά βρίσκεται η υιοθετημένη από το σχολείο σκυλίτσα μας η Ραλλού…  Τη σχολική χρονιά 2017-18 δραστηριοποιούνται δύο φιλοζωϊκές ομάδες στο σχολείο μας. Μία αποτελούμενη από 40 μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου και μία αποτελούμενη από 40 μαθήτριες της Β΄ και της Γ΄ Γυμνασίου καθώς και από μαθήτριες του Ραλλείου Λυκείου.

 

Παροχή φαγητού και νερού σε αδέσποτα

Στις 17 Ιανουαρίου 2018 η φιλοζωϊκή ομάδα του σχολείου μας παρείχε φαγητό και νερό σε αδέσποτους σκύλους και γάτες σε περιοχές πλησίον του σχολείου μας. Τα κορίτσια της ομάδας προσέφεραν πολλά χάδια και αγκαλιές στα αδέσποτα διατρανώνοντας την  πίστη τους ότι ο πολιτισμός μας και οι αξίες μας επιβάλλουν να φροντίζουμε τα ζώα.

Επίσκεψη της Sapt στο σχολείο μας

Όπως κάθε χρόνο, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 αντιπροσωπεία της φιλοζωϊκής ομάδας Sapt Hellas με τη συντροφιά τεσσάρων σκυλιών επισκέφτηκε το σχολείο μας, καλεσμένη από τη φιλοζωϊκή μας ομάδα.

Τα μέλη της Sapt πέρασαν στα παιδιά της Α ́ Γυμνασίου σημαντικά μηνύματα όπως, τι σημαίνει υπεύθυνη ιδιοκτησία σκύλου (=κηδεμονία), ποιες είναι οι ανάγκες του σκύλου, πώς μπορούμε να γνωρίσουμε έναν αδέσποτο ή δεσποζόμενο σκύλο και να τον χαϊδέψουμε, τι πρέπει να προσέχουμε εάν ο σκύλος έχει κάποια  δερματική πάθηση, πώς να μην προκαλούμε τα αμυντικά ένστικτα των σκύλων που  συναντούμε στον δρόμο, ότι ως υπεύθυνοι κηδεμόνες σκύλου πρέπει να  στειρώνουμε την σκυλίτσα μας αλλά και όταν πηγαίνουμε βόλτα τον σκύλο μας να συλλέγουμε τις ακαθαρσίες του, κλπ.

Έγινε και πρακτική εφαρμογή των οδηγιών αυτών,  μέσω αλληλεπίδρασης των παιδιών με τους σκύλους που  τους συνόδευαν. Κλήθηκαν τα παιδιά να μιμηθούν τον τρόπο προσέγγισης με τους σκύλους και, καθ’ όλη τη διάρκεια της γνωριμίας τους,  συνεχίστηκε  από τα μέλη της Sapt η καθοδήγηση και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

Επίσκεψη της ομάδας ΖΩ.Ε.Σ. στο σχολείο μας

Για δεύτερη συνεχή χρονιά αντιπροσωπεία της φιλοζωϊκής ομάδας ΖΩ.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) επισκέφτηκε το σχολείο μας την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018.

Η ομάδα Ζω.Ε.Σ. αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές σκύλων, θεατρολόγους, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, διατροφολόγους και εικαστικούς προωθεί τη φιλοζωική και περιβαλλοντική κουλτούρα στα παιδιά των σχολείων όλων των βαθμίδων αλλά και κατ’ επέκταση στους γονείς τους.

Οι εκπρόσωποί τους αντάλλαξαν απόψεις με τα παιδιά και συμφώνησαν ότι «ένας πολιτισμός κρίνεται από το πως οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα…»

Υιοθεσία γάτας

Η μαθήτρια του σχολείου μας και μέλος της φιλοζωϊκής μας ομάδας Βιργινία Τσιτούρη υιοθέτησε γατάκι, που βρήκαν μέλη της ομάδας μας τρομαγμένο κάτω από αυτοκίνητο στην οδό Πειραιώς και ευρισκόμενο σε μεγάλο κίνδυνο να το πατήσει κάποιο αυτοκίνητο. Το γατάκι φιλοξενήθηκε σε ειδικό χώρο του σχολείου μας για δεκαπέντε ημέρες μέχρι να γίνει η υιοθεσία του. Τη φροντίδα του είχαν αναλάβει μέλη της φιλοζωϊκής ομάδας.

Επίσκεψη κτηνιάτρου στο σχολείο μας

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 έγινε συνάντηση στο σχολείο μας με τον κτηνίατρο κ. Παπαδομήτσο Χρήστο (από τη Διεύθυνση Υγειονομικού του Πολεμικού Ναυτικού), που ενημέρωσε τις μαθήτριες της φιλοζωϊκής ομάδας για θέματα που αφορούν την ειδικότητά του (ασθένειες ζώων, πρόληψη και θεραπεία, εμβόλια, στείρωση κ.λ.π.)

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σαντορίνη

Η ομάδα μας επισκέφτηκε τη Σαντορίνη από 20 έως και 23 Απριλίου 2018, όπου πέρα από  την ξενάγηση στα αξιοθέατα του νησιού, ενημερώθηκε στην Οία από την εθελόντρια κ. Άννα Παπανικολάου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα στην περιοχή και για την εκμετάλλευση που γίνεται στα γαϊδουράκια και την ανάγκη για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Δείτε σχετικό βίντεο πατώντας εδώ:

https://youtu.be/O6o3YjVHzhA

 

Παρουσίαση του φιλοζωϊκού μας προγράμματος στην εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 έγινε παρουσίαση των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων και των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας των σχολείων που ανήκουν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Η εκδήλωση έγινε στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας και συμμετείχαν ομάδες από 24 σχολεία. Εκεί ήταν και η φιλοζωϊκή ομάδα του σχολείου μας, όπου παρουσίασε το πρόγραμμά της. Μαζί μας φυσικά και η Ραλλού, που εντυπωσίασε όλους τους συμμετέχοντες…