Την Πέμπτη 07/03/2024  και ώρα 10.30π.μ.-13.00μ.μ. η ομάδα Τύπου και Επικοινωνίας του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων πραγματοποίησε επίσκεψη στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ύστερα από ευγενική πρόσκληση του υπεύθυνου Ροής Προγράμματος κου Σωτήρη Αναγνωστόπουλου. Στην επίσκεψη συμμετείχαν όλα τα μέλη της Ομάδας Τύπου και Επικοινωνίας υπό την καθοδήγηση και την συγκινητική ξενάγηση στον χώρο και την ιστορία  που μας προσέφερε η εντεταλμένη  από το Γραφείο Προέδρου της ΕΡΤ κα Τσαλίκογλου.

Η ξενάγηση διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες και περιείχε πλήρη ενημέρωση για την ιστορία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, τις ιστορικές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας που κάλυψε με τα μικρόφωνα και τις κάμερές της αλλά και ένα συγκινητικό φωτογραφικό αφιέρωμα σε μεγάλες προσωπικότητες της πατρίδας μας που την έκαναν γνωστή στα πέρατα της υφηλίου μέσα από τα ερτζιανά κύματα της ΕΡΤ.

Επιπλέον, οι μαθήτριες παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον την ξενάγηση  στο στούντιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, στις δημοσιογραφικές αίθουσες σύνταξης των ειδήσεων, στα κεντρικά κοντρόλ διαχείρισης ροής όλων των καναλιών της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, ενώ συζήτησαν το πλαίσιο αλλά και τη σύνθετη διαδικασία παραγωγής ενός δελτίου ειδήσεων. Μια εξαιρετικά συγκινητική στιγμή διημείφθη όταν κατά τύχη βρεθήκαμε εν μέσω πρόβας της μεγάλης χορωδίας της ΕΡΤ και η οποία προς τιμήν των κοριτσιών τραγούδησε a capella ένα από τα υπέροχα κομμάτια του ρεπερτορίου που προετοιμάζουν για τις επερχόμενες καλοκαιρινές συναυλίες της χορωδίας.

Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ, ενημερωθή-καμε για την εντελώς διαφορετική φιλοσοφία του ραδιοφώνου σε σχέση με την τηλεόραση και, ω του θαύματος, τα κορίτσια μας προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος ζωντανά σε μία από αυτές και συγκεκριμένα στο καθημερινό αθλητικό μαγκαζίνο «Σύστημα 3-5-2» του Γιάννη Παπάζογλου στη συχνότητα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8

ERA SPORT 101,8 : Στο 1:25:20 μιλάνε τα παιδιά μας. https://www.ertecho.gr/radio/eraspor/show/systima-3-5-2-eraspor/ondemand/619957/systima-3-5-2-mpampis-papazoglou-07032024/ .

Μια πολύ ευγενική αναφορά στο σχολείο μας έγινε και από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς της εκπομπής «Κosmopolitans» του καναλιού  KOSMOS 93.6 που μας υποδέχθηκαν με την πιο φιλόξενη διάθεση  στο στούντιο ηχογράφησης.

KOSMOS 93,6 

Στο 01:42:18 λένε για μας.

https://www.ertecho.gr/radio/kosmos/show/the-cosmopolitans-kosmos/ondemand/620370/the-kosmopolitans-leonidas-antonopoulos-kai-giannis-dimitriadis-07032024/

 

Η καταπληκτική αυτή εμπειρία στην ΕΡΤ που εντυπωσίασε και συγκίνησε μικρούς και μεγάλους, ολοκληρώθηκε με κεράσματα από τον οικοδεσπότη μας κύριο Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, τον οποίο και ευχαριστούμε από καρδιάς.

 

Σε ευχαριστούμε ΕΡΤ !!!