Αγαπητοί γονείς , αγαπημένες μας μαθήτριες

Θα θέλαμε ακόμη να σας   ενημερώσουμε  για την δράση του Δ.Σ του Συλλόγου μας που αφορά την μεταφορά των κοριτσιών μας με πούλμαν από το σπίτι στο σχολείο και το αντίστροφο. Μια δράση ,που η ολοκλήρωσή της ,ειδικά φέτος ,στέφτηκε με μεγάλη  επιτυχία και   μας κάνει να νιώθουμε  υπερήφανοι.

Η δράση αυτή , χωρίς να εμπίπτει στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά από το Σύλλογό μας. Συνεχίζεται με σκοπό αποκλειστικά την εξυπηρέτηση  των μαθητριών και των γονέων τους. Δεν είναι, πιστέψτε μας,  εύκολο και απλό έργο , απαιτεί πολλή προσπάθεια και δουλειά , κυρίως από τα μέλη του Συλλόγου που το διαχειρίζονται.

Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της περσινής χρονιάς ,καθώς και τις πολλές αλλαγές των   υπουργικών αποφάσεων  για τα μέτρα προστασίας κατά την μεταφορά των μαθητών , εξαιτίας της επιδημίας, χωρίς να μπορούμε να επικοινωνήσουμε από κοντά μαζί σας ,αλλά μόνο με ανακοινώσεις ,τηλέφωνα και email ,συνεχίσαμε με θετική σκέψη και ολοκληρώσαμε με επιτυχία αυτή τη διοργάνωση.

Καταφέραμε να συμπεριλάβουμε στα δρομολόγια  όλα τα παιδιά που υπέβαλλαν σχετικό αίτημα ,μέχρι και σήμερα, ακόμη και τις επιλαχούσες μαθήτριες που τώρα το  Σεπτέμβριο εισήχθησαν στο σχολείο μας. ( Λυπούμαστε ειλικρινά, που δεν είναι δυνατόν να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα για μεταφορά παιδιών από περιοχές που ο αριθμός των παιδιών είναι πολύ μικρός και δεν επιτρέπει ,οικονομικά, την δρομολόγηση πούλμαν).

Φέτος λοιπόν δρομολογήθηκαν τρία πούλμαν , 1ο   Πέραμα  – Δραπετσώνα – Πειραιάς

2ο   Κερατσίνι – Κορυδαλλός

3ο   Νίκαια – Κορυδαλλός

Φροντίδα και μέριμνά ,μας είναι πάντοτε η σίγουρη και ασφαλής ,από κάθε άποψη , μετακίνηση των παιδιών μας. Ειδικά λοιπόν για τη φετινή χρονιά  σας ενημερώνουμε και σας παρακαλούμε θερμά για την τήρησή τους , ισχύουν, σύμφωνα με το ΦΕΚ 3780 Τεύχος Β ΄8/9/2020  Άρθρο 21  τα παρακάτω μέτρα προστασίας ,εξαιτίας της πανδημίας.

1οΚαμία μαθήτρια δεν θα μπορεί να επιβιβαστεί  στο πούλμαν αν δεν φοράει προστατευτική μάσκα ,ο οδηγός υποχρεούται να το απαγορεύσει. Η μη τήρησή του μέτρου επιφέρει πρόστιμο και για τη μαθήτρια και για τον μεταφορέα.

2ο)  Οι μαθήτριες δεν θα μπορούν να αλλάζουν θέση , θα έχουν μια σταθερή θέση πάντοτε !!! για όλες τις μετακινήσεις τους ,ακόμη και αν υπάρχουν κενές θέσεις στο πούλμαν. Εάν χρειάζεται:  υποχρεούνται να κάθονται σε διπλανά καθίσματα τα αδέλφια   και οι  άλλες μαθήτριες πρέπει να φροντίσουν να κάθονται με συμμαθήτριες τους από  ίδιο τμήμα.

Όλοι οι γονείς, που τα παιδιά τους μεταφέρονται με τα πούλμαν,  υποχρεούνται να ενημερωθούν για  τον Κανονισμό  Μεταφοράς  τον οποίο έχουν ενυπόγραφα αποδεχτεί, όταν υπέβαλαν την αίτηση για την μεταφορά του κοριτσιού τους στο Σύλλογο Γονέων. Δεν είναι παράλειψή μας το ότι δεν επισυνάφτηκε ο Κανονισμός στην αίτηση αλλά οι συνεχείς αλλαγές ένεκα των μέτρων προστασίας μας κρατούσε σε συνεχή αναμονή για πιθανές αλλαγές. Ο κανονισμός θα αναρτηθεί στο site  του σχολείου στις ανακοινώσεις του Συλλόγου Γονέων από όπου θα μπορείτε να τον διαβάσετε.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνηση είμαστε στη διάθεσή σας.

 

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά