Αγαπητοί Γονείς

Λαμβάνοντας υπόψη την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και συνυπολογίζοντας τους κινδύνους συνωστισμού που θα μπορούσε να προκαλέσει η ταυτόχρονη προσέλευση την πρώτη μέρα όλων των παιδιών στις 8.15 το πρωί (ειδικά οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου δεν ξέρουν καν πως να κινηθούν στο χώρο), το σχολείο θα λειτουργήσει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 ως εξής:

Οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου θα προσέλθουν στις 08.45 το πρωί και θα οδηγηθούν στην αυλή του σχολείου ώστε να χωριστούν σε τμήματα. Ο χωρισμός γίνεται με βάση τη δεύτερη ξένη γλώσσα και μετά αλφαβητικά. Ύστερα, συνοδεία των υπεύθυνων καθηγητών των τμημάτων, θα πάνε  στις αίθουσές τους.

Οι μαθήτριες της Β΄ και της Γ΄ Γυμνασίου θα προσέλθουν στις 09.30 το πρωί και θα οδηγηθούν στις αίθουσές τους.

Στο χρονικό διάστημα μέχρι τον Αγιασμό (που θα γίνει στις 10.00) θα γίνει επεξήγηση και συζήτηση για την πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και των λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης από τον κορωνοϊό, βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ. Επίσης θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου και το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας. Αναμένεται να σχολάσουν γύρω στις 11.00.  Βιβλία θα διανεμηθούν μόνο στις μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου (καλό είναι να έχουν τσάντα μαζί τους γιατί θα παραλάβουν 33 βιβλία). Οι μαθήτριες της Β΄ και της Γ΄ Γυμνασίου θα παραλάβουν τα βιβλία τους την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου.

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 το σχολείο θα λειτουργήσει με τετράωρο πρόγραμμα (08:15-11:45).

Η είσοδος και η παραμονή στο σχολείο γίνεται αποκλειστικά με χρήση μάσκας από όλους. Μόνο στα διαλείμματα στον ανοιχτό αύλειο χώρο και με την προϋπόθεση ότι δε δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού (π.χ. στην ουρά για το κυλικείο ή την τουαλέτα), θα μπορεί να αφαιρεθεί η μάσκα. Οι μαθήτριες θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test), το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα. Η σχετική δήλωση θα πρέπει να προσκομίζεται στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή εκτός από την ημέρα του Αγιασμού (Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021) που θα πρέπει απαραίτητα να την έχουν μαζί τους.

Παρακαλούνται οι γονείς (που υποχρεωτικά λόγω πρωτοκόλλου θα παραμείνουν έξω από το σχολείο) να μην συνωστίζονται στην είσοδο ώστε να μην παρεμποδίζεται η απρόσκοπτη είσοδος των μαθητριών.

Σύντομα θα γίνει ενημέρωση για τη λειτουργία του σχολείου μέσω δικτυακής πλατφόρμας. Θα βγει σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του σχολείου και θα  κοινοποιηθεί στο e-mail σας (το οποίο μαζί με άλλα στοιχεία θα επικαιροποιήσουμε την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου)