Την Παρασκευή 17/9/2021 έγινε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ενημέρωση από τη Διεύθυνση του Ραλλείου Γυμνασίου προς τους γονείς των μαθητριών του σχολείου μας. Συμμετείχαν  157   γονείς και αρκετοί καθηγητές. Η συζήτηση, η οποία είχε απόλυτη επιτυχία, επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στα εξής θέματα:

  1. Ελλείψεις καθηγητών. Υπάρχουν κάποιες ελλείψεις καθηγητών που αναμένεται να καλυφθούν μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε και θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα διδασκαλίας. Τυχόν κενά που θα δημιουργηθούν κατά διαστήματα από άδειες καθηγητών (αναρρωτικές, εκπαιδευτικές κ.λπ.) δεν είναι δυνατό να αναπληρωθούν εκτός αν ξεπερνούν συνεχόμενα τον ένα μήνα.
  2. Έλλειψη φύλακα. Δυστυχώς φέτος το σχολείο δεν έχει φύλακα με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ασφαλή λειτουργία του. Θα γίνουν κινήσεις από το Σύλλογο Γονέων προς το Δήμο Πειραιά για σχετική πρόσληψη.
  3. Ασφαλής λειτουργία σχολείου σε σχέση με τον covid 19. Εγινε συζήτηση για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται (2 self test την εβδομάδα, χρήση μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα ανά όροφο, αποστάσεις, μη ανάμειξη τμημάτων κ.ά.). Τα αποτελέσματα των self test θα τα έχουν μαζί τους τυπωμένα ή ηλεκτρονικά οι μαθήτριες και δε θα στέλνονται με mail στο σχολείο. Έχει αναρτηθεί σχετική παρουσίαση ( http://gym-ralleion.att.sch.gr/wordpress/2021/09/22/covid-19/ ) που παρουσιάζει τα σχετικά μέτρα ανάλογα με την περίπτωση. Ζητήθηκε από τους γονείς να μη φέρνουν τα παιδιά στο σχολείο αν έχουν την παραμικρή υποψία για ύποπτα συμπτώματα. Θα ενημερώνουν το σχολείο και ανάλογα θα αντιμετωπίζεται το θέμα των απουσιών τους.  Σε περίπτωση που κλείσει τμήμα λόγω covid 19 τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις απουσιών μαθητριών κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.
  4. Πραγματοποίηση προγραμμάτων μετά τη λήξη των μαθημάτων. Περιμένουμε τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας για να δούμε αν είναι δυνατό να λειτουργήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα μεσημέρια (ρομποτική, ρητορική, αγωγή υγείας, φιλοζωϊκή ομάδα, πολιτιστικά  κ.α.)
  5. Ενημέρωση γονέων. Οι καθηγητές θα ενημερώνουν τους γονείς των μαθητριών για την επίδοσή τους με email ή μέσω Webex (τηλεδιάσκεψη). Η ενημέρωση θα ξεκινήσει μετά τα μέσα Οκτωβρίου όταν θα έχουν αποκτήσει άποψη οι εκπαιδευτικοί για τις μαθήτριες. Θα  σταλεί σχετικός πίνακας επικοινωνίας με e-mail στους γονείς.
  6. Απουσίες μαθητριών. Αναφέρθηκε ότι ο ανώτατος αριθμός απουσιών που μπορεί να κάνει μια μαθήτρια είναι 114. Δεν υπάρχουν δικαιολογημένες απουσίες. Όλες καταχωρούνται και στο τέλος της χρονιάς διαγράφονται κάποιες (π.χ. περιπτώσεις covid 19) μετά από οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. Ζητήθηκε από τους γονείς, αν κρατήσουν το παιδί στο σπίτι για οποιονδήποτε λόγο (ασθένεια, προγραμματισμένη εξέταση κ.λπ.), να ενημερώσουν με  mail τον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος και ταυτόχρονα το σχολείο (mail@gym-ralleion.att.sch.gr). Σε λίγες μέρες θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου ο εσωτερικός κανονισμός, όπου θα μπορούν οι γονείς να διαβάσουν λεπτομέρειες σχετικά με τις απουσίες, τον τρόπο αξιολόγησης, τις ποινές κ.λπ.
  7. Παραμονή μαθητριών στο σχολείο. Αν κάποιες μαθήτριες σχολάσουν νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο λόγω απουσίας καθηγητή, μπορούν να φύγουν από το σχολείο μόνο αν ειδοποιήσουν τους γονείς τους ενώπιον κάποιου καθηγητή του σχολείου και πάρουν σχετική έγκριση. Εδώ να σημειωθεί ότι οι μαθήτριες μπορούν να ανοίξουν τα κινητά τους τηλέφωνα μόνο μετά τη λήξη των μαθημάτων με μοναδικό σκοπό την επικοινωνία με τους γονείς τους. Απαγορεύεται αυστηρά η λήψη φωτογραφιών ή βίντεο στους χώρους του σχολείου. Αν υπάρχει ανάγκη για επικοινωνία με τους γονείς εντός του σχολικού προγράμματος, θα παίρνουν άδεια από κάποιον καθηγητή και θα ανοίγουν μπροστά του το κινητό για τη σύντομη επικοινωνία. Λόγω των μέτρων για την πρόληψη του covid 19 απαγορεύεται η χρήση των τηλεφώνων του σχολείου από τις μαθήτριες. Επίσης οι μαθήτριες που περιμένουν πούλμαν ή τους γονείς τους για αναχώρηση από το σχολείο μπορούν να παραμένουν με ασφάλεια στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου.
  8. Μαθητικοί λογαριασμοί. Θα πρέπει οι μαθήτριες να διαθέτουν μαθητικούς λογαριασμούς για να μπορούν να παρακολουθούν τις ηλεκτρονικές τάξεις του σχολείου (e-class,  e-me). Για οποιοδήποτε πρόβλημα θα έρχονται σε επαφή με τον υποδιευθυντή του σχολείου κ. Αρφανάκο. Αν προκύψει θέμα τηλεκπαίδευσης, θα δοθούν στις μαθήτριες (μέσω του e-mail των γονέων) οι ψηφιακές τάξεις των καθηγητών τους ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα, όπως και το ωράριο τηλεκπαίδευσης του σχολείου, που θα διαφέρει από αυτό που χρησιμοποιείται στη δια ζώσης εκπαίδευση. Το πρόγραμμα θα είναι το ίδιο. Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει οι γονείς να συμπληρώσουν σύντομα την καρτέλα μαθήτριας που τους έχει αποσταλεί από τον υπεύθυνο του τμήματος και να την επιστρέψουν απαντημένη στο mail του υπεθύνου.