Με αφορμή την καθιέρωση της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής γλώσσας, το σχολείο μας συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό για τη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, την Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» . Η εμπειρία που ζήσαμε ήταν μοναδική και συγκλονιστική στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής!!.

Οι μαθήτριες της Ρητορικής Ομάδας παρουσίασαν ένα εξαιρετικό δρώμενο, με θέμα: «Ταξιδεύοντας στον χώρο και τον χρόνο του Νίκου Καζαντζάκη», έκλεψαν τις εντυπώσεις του κοινού, καταχειροκροτήθηκαν και απέσπασαν θερμά συγχαρητήρια από όλους τους παρευρισκόμενους φορείς του πνεύματος!!.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι των πολιτιστικών οργανισμών, πρέσβεις, μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, καθώς και σημαντικός αριθμός γονέων του σχολείου μας, οι οποίοι, μετά το τέλος της εκδήλωσης, μας συνεχάρησαν προσωπικά!!.

Πράγματι αξίζει ένα πολύ μεγάλο «Μπράβο» στον Ρητορικό Όμιλο του Ραλλείου Γυμνασίου και Λυκείου και γι’αυτή του τη δράση!!

Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν:

Ελένη Στεργίου (Α΄ Γ/σίου)

Σταυρούλα Κουβέλη, Κατερίνα Παπαδημητρίου, Κων/να Σχοινά, Ασημίνα Τσαντάκη (Β΄ Γ/σίου)

Ξανθή Βουσβούνη, Αναστασία Λαγουδάκου, Ευφροσύνη Πολυχρονιάδου (Γ΄ Γ/σίου)

Κυριακή Αδάμ, Ειρήνη Κόρδα, Παναγιώτα Πολυχρονιάδου, Αναστασία Σαΐτη (Α΄ Λυκείου)

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ.Σταυρούλα Αλευρομαγείρου, Νομικό και καθηγήτρια του Λυκείου μας για την αδιάλειπτη παρουσία, συνεργασία και υποστήριξή της στην Ομάδα , αλλά και τη μαθήτρια της Α΄Λυκείου Κατερίνα Μανταράκη, η οποία επιμελήθηκε τεχνικά το βίντεο που δημιούργησε η Κυριακή Αδάμ και συνόδευσε το δρώμενό μας.

Οι δράσεις εξωστρέφειας για τον Ρητορικό μας Όμιλο συνεχίζονται, δίνοντας ευκαιρίες προβολής στα παιδιά μας απαλλαγμένες από κάθε πνεύμα ανταγωνισμού!!

 

Ελένη Λαμπρινάκου

Εκπαιδεύτρια και Υπεύθυνη του Ρητορικού Ομίλου