Αγαπητοί Γονείς

Επικοινωνούμε  μαζί σας με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε το 15μελές συμβούλιο του Γυμνασίου μας σε συνεργασία με τα 15μελή συμβούλια άλλων Γυμνασίων το Σάββατο 8/2/20 στον Πειραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά για να σας ενημερώσουμε και να σας διευκρινίσουμε κάποια πράγματα που ίσως δεν τα γνωρίζετε.

Έχουμε προσωπική εμπειρία μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου. Είναι γεγονός ότι υπήρχε απίστευτος συνωστισμός στην είσοδο του κτιρίου ,παντελής έλλειψη οργάνωσης και τήρησης μιας τάξης και μεγάλη προχειρότητα από την μεριά των υπευθύνων του χώρου. Το σημαντικότερο όμως,  ήταν ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο ελέγχου και ασφάλειας ούτε κατά την είσοδο ούτε κατά την παραμονή των παιδιών στο χώρο της εκδήλωσης. Δεν θα σχολιάσω καθόλου την επιλογή των παιδιών για το είδος και το ύφος των συγκροτημάτων και της μουσικής που επιλέγουν να διασκεδάσουν, βομβαρδισμένα και χειραγωγούμενα, προσωπική μας άποψη, από τη μόδα της εποχής μας και την βιομηχανία της διασκέδασης. Θα μείνουμε  στην ανησυχία μας για την ασφαλή είσοδο και παραμονή των παιδιών ,στο χώρο της εκδήλωσης. Παρεμπιπτόντως αυτό το βράδυ πολλοί παρευρισκόμενοι γονείς με την θέλησή τους ανέλαβαν να καλύψουν το κενό και την έλλειψη πρόβλεψης ελέγχου  από τους υπεύθυνους του χώρου που γινόταν η εκδήλωση.  Πολλοί γονείς αποχώρησαν βλέποντας την δυσκολία αν και είχαν προπληρώσει  την εκδήλωση με παραπονούμενα και απογοητευμένα  τα παιδιά τους. , Αρκετοί γονείς βρέθηκαν εκεί το Σαββατόβραδο, άλλοι  πληροφορηθήκατε ήδη για την εκδήλωση, κάποιοι ίσως έχετε καλύτερες εντυπώσεις και εμπειρίες από άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα παιδιά.

Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου δεχτήκαμε ήδη σχόλια και παρατηρήσεις γονιών για αυτό το θέμα. Θα θέλαμε λοιπόν να σας διαβεβαιώσουμε ότι το Δ.Σ και ο Σύλλογος Γονέων δεν έχουν καμία αρμοδιότητα και δικαιοδοσία επομένως ούτε και ευθύνη για αυτές τις διοργανώσεις. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε ούτε να υποδείξουμε ούτε ασκήσουμε έλεγχο σε ότι τα παιδιά επιλέγουν, σχεδιάζουν και αποφασίζουν για αυτές τις εκδηλώσεις. Απλά μπορούμε να συζητάμε με τα παιδιά μας, όπως σίγουρα  ο καθένας μας κάνει ,και να τα  βοηθούμε να οργανώνουν ,να επιλέγουν και να διαχειρίζονται όσο γίνεται καλύτερα αυτές τις δράσεις τους. Στον καθένα από εμάς ,προσωπικά, εναπόκειται αν θα επιτρέψει ή όχι την συμμετοχή του παιδιού του και αν ασχοληθεί σε επίπεδο ενημέρωσης,  ενίσχυσης και βοήθειας των παιδιών όταν σχεδιάζουν αυτές τις εκδηλώσεις τους.