Αγαπητοί εκπαιδευτικοί και μαθητές,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το βίντεο της συμμετοχής σας στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό, θα προβληθεί στην Επιμορφωτική Συνάντηση της Σύμπραξης Σχολείων με θέμα «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους» την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 18:30 μ.μ. 

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να παραβρεθείτε στη διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση και να μας πείτε μερικά λόγια για τη συμμετοχή σας.

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύμπραξης σχολείων και εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την ιστορία του σχολείου τους. Το πρόγραμμα έρχεται να συμπληρώσει τις ήδη υπάρχουσες δράσεις του Μουσείου σε αυτή την κατεύθυνση (Μαθητικοί Διαγωνισμοί, Συνέδρια, Ημερίδες).

Σκοπός  να ενισχύσει εκπαιδευτικούς και μαθητές να ασχοληθούν ενεργά με την τοπική ιστορία και ειδικότερα την τοπική εκπαιδευτική ιστορία, να γίνουν «ερευνητές» και να αναδείξουν την ιστορία των σχολείων που εργάζονται και φοιτούν, να μελετήσουν αρχειακό υλικό, να συλλέξουν προφορικές μαρτυρίες, να δημιουργήσουν οπτικοακουστικές εφαρμογές, να διατυπώσουν συμπεράσματα για την εκπαιδευτική ζωή στο παρελθόν, να αφυπνίσουν την εκπαιδευτική μνήμη, να αναστοχαστούν την εκπαιδευτική ζωή στο παρόν μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα εκπονήσουν και να ανοίξουν το σχολείο στην κοινότητα.

Οι σύνδεσμοι της συνάντησης:

Για να παρακολουθήσετε τις διαδικτυακές επιμορφώσεις κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και θα μεταβείτε αυτόματα στην πλατφόρμα Zoom

https://us02web.zoom.us/j/85824542531

Αν παρόλα αυτά σας ζητήσει το Meeting ID πληκτρολογείτε: 858 2454 2531

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για το αν θα παρευρεθείτε.

Με εκτίμηση,

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Αγίας Φιλοθέης 17, Αθήνα
Τ: +30 210 325 0341
W: www.ekedisy.gr