Οι ομάδες «Κήπου» και «Μειώνοντας το Οικολογικό και Ενεργειακό Αποτύπωμα του σχολείου μας», πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καρπενησίου.

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Στο ΚΕΠΕΑ φτάσαμε περίπου στις 2.30. Μας περίμεναν οι κκ Μανόλης Κοπανάκης (Υπεύθυνος) και ο Πάνος Κούτρας μέλος της Π.Ο. του κέντρου. Επισκεφτήκαμε  για ενημέρωση το νευότευκτο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού του Καρπενησίου, ένα «υβριδικό» κέντρο ιστορίας, με πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση από τον κ. Κούτρα και από μέλη του κέντρου. Τα παιδιά αξιοποίησαν συσκευές εικονικής πραγματικότητας και έμαθαν την ιστορία και τον πολιτισμό του Καρπενησίου και όλης της γύρω περιοχής.

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

Πήγαμε στο χωριό Γοριανάδες. Πήραμε το μονοπάτι, κάναμε μια στάση να δούμε κατακόρυφα γεωλογικά στρώματα, σταματήσαμε σε μια πεζούλα-αναβαθμίδα, είπαμε μερικά για τη ζωή σε παλιότερες εποχές, για την παραγωγή τροφής, για τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κά.

Συνεχίσαμε μέσα στο υπέροχο δάσος, με στάσεις. Κάναμε ασκήσεις συγκέντρωσης, ακροαστήκαμε το δάσος και το ρυάκι, αναγνωρίσαμε φυτά, περάσαμε πάνω από το ρυάκι με αλληλοβοήθεια, ξεκουραστήκαμε στην όχθη. Ο καιρός ήταν θαυμάσιος, καθόλου χειμωνιάτικος, μάλλον ανοιξιάτικος. Μετά τους Γοριανάδες πήγαμε στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στους Κορυσχάδες, επισκεφτήκαμε το μουσείο, μας είπε μια υπέροχη ιστορία ο κ. Μανόλης Κοπανάκης. Το απόγευμα επισκεφτήκαμε το Μουσείο Βουνού, Καρπενησίου. Ένα νέο μουσείο, μικρό αλλά πολύ ενδιαφέρον, με προσφορές από ορειβάτες και με ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Υπαίθριες δραστηριότητες στο Κλαυσί, με τον κ. Μ. Κοπανάκη. Κάναμε μια ωραία διαδρομή σε ένα σηματοδοτημένο μονοπάτι, σταματήσαμε σε μια πηγή (Άμπλας), είδαμε τη φυλλοστρωμνή και την παραγωγή του εδάφους και του χούμου. Προλάβαμε να δούμε και την πάχνη που είχε πέσει, πριν την λιώσει ο ήλιος. Με μια ωραία κυκλική δραστηριότητα στην αυλή μιας εκκλησίας, κλείσαμε το ωραίο αυτό τριήμερο πρόγραμμα.

Η ομάδα των κοριτσιών που επισκέφτηκαν τον ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου, καθώς και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, εκφράζουμε τις θερμότατες και ειλικρινείς ευχαριστίες μας στους εκλεκτούς εκπαιδευτικούς του ΚΕΠΕΑ, κκ. Μανόλη Κοπανάκη (Υπεύθυνο), Πάνος Κούτρα και Μαρία Κατσογιάννη, για τις μοναδικές γνωστικές και συναισθηματικές εμπειρίες που μας πρόσφεραν. Η φιλική συμπεριφορά και ο πλούτος των γνώσεων και εμπειριών, έκαναν την επίσκεψή μας αξέχαστη.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που συμμετέχουν σε αγώνες σκητ και δέντρο

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που μελετούν και άρπα

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα και δέντρο

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και άτομα που μελετούν

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που κατασκηνώνουν